L'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau, considera que cal tenir present que tant ella com Artur Mas i Joana Ortega poden anar a presó per la celebració de la consulta del 9-N. “Potser que ens comencem a mentalitzar que podem anar a presó pel 9-N", ha assegurat Rigau en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio un cop es va conèixer ahir que les acusacions particulars demanen per a tots tres encausats sis anys de presó.

En aquest sentit, l’exconsellera ha afirmat que un cop feta la petició d’aquesta pena, no es pot descartar que el jutge ho pugui incorporar a la causa perquè la intenció de l’acusació particular és forçar “penes dures per rebaixar l’aspiració independentista”.

L'acusació popular en la causa del 9-N, que agrupa els sindicats policials SPP i UFP i Manos Limpias, demana sis anys de presó i 22 més d'inhabilitació per a l'expresident català Artur Mas, a qui acusen d'un delicte de malversació, a més de prevaricació i desobediència. També demana les mateixes penes per a Irene Rigau i Joana Ortega.  

L'acusació popular es desmarca així de la Fiscalia, que demana només penes d'inhabilitació per a Mas i les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega, en imputar-los els delictes de desobediència i prevaricació als quals el jutge instructor del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) es va limitar en el cas del 9-N.