A Albert Rivera se li posaran els pèls de punta quan sàpiga que una revista infantil dels Estats Units explica el procés d'independència de Catalunya. La revista Time for kids, en el número del passat 3 de novembre, explica els passos dels catalans cap a una Catalunya independent i la repressió del govern espanyol en les darreres setmanes, fent menció al referèndum de l'1-O i a l'aplicació del 155.

Enmig de la polèmica sobre l'adoctrinament a les escoles, recuperada amb força per Ciutadans i el PP, una revista nord-americana dirigida a un públic infantil demostra que explicar un fenomen polític com la independència catalana es pot explicar als més petits de manera honesta, imparcial i emprant el seu llenguatge.

En només una pàgina, la versió infantil de la reconeguda revista Time dona les claus del procés independentista. En primer terme, deixen clar què és la independència, un concepte que pot ser desconegut entre els nens nord-americans: "La secessió vol dir separar-se d'una organització o un grup. Quan una part d'un país se separa de la resta del país, s'escindeix".

Un cop explicat allò més fonamental, analitzen els resultats del referèndum de l'1 d'octubre i repassen les raons per les quals hi ha catalans favorables a la independència: apunten a la història i a l'economia. "Les crides a escindir-se són una tradició catalana", expliquen per a il·lustrar que l'Estat propi s'ha reivindicat en diferents moments de la història. A banda, també recorden que Catalunya és una dels territoris més rics d'Espanya, el que fa que "molta gent senti que donen més suport a Espanya del que Espanya els dona a ells".

A tot això, analitzen la reacció repressiva del govern espanyol a partir de l'1-O. Expliquen als petits lectors que els de Rajoy van declarar la votació com un fet inconstitucional, que es va enviar la policia espanyola per aturar-la i que com a conseqüència de la violència policial, centenars de persones van resultar ferides. Amb tot, finalment, s'exposa la decisió del govern espanyol d'aplicar el 155 i suspendre Puigdemont i el seu govern dels seus càrrecs. Tot sense cap menció ideològica.