La Federació Espanyola de Futbol ha obert un expedient disciplinari “de caràcter extraordinari” al Reus Deportiu pel desplegament d'una gran senyera al seu estadi en el partit contra l’Osasuna, el 23 de setembre.

La bandera, a més dels crits d’”independència” dels aficionats, podrien incórrer en conductes de “violència, racisme, xenofòbia o intolerància”, en paraules del comitè de competició de la federació. D’aquí que l’expedient sigui de caràcter extraordinari.

Segons explica L’Esportiu, l’expedient s’ha obert a instàncies de l’informe que el delegat del comitè d’àrbitres va fer arribar al comitè de competició. Aquest incloïa el desplegament de la senyera en diversos moments del partit i els crits d’“independència” des de la graderia. Això, malgrat que els delegats arbitrals s’haurien de limitar a avaluar l’actuació dels col·legiats. 

El comitè de competició, cal dir, està presidit per Francisco Rubio, que l'1 d’octubre va fer tuits crítics contra el referèndum:

La senyera de 85 metres de llargada desplegada al Palau d'Esports Reus Deportiu va ser confeccionada pel club en col·laboració amb l’ANC, tres dies després dels escorcolls en algunes conselleries de la Generalitat a Barcelona.