1. La CUP  celebra una reunió amb ANC i Òmnium

De la mateixa manera que la setmana passada, JxSí va celebrar una reunió amb la direcció d'Òmnium i ANC, aquesta setmana les entitats sobiranistes s'han trobat amb la CUP, amb diputats i membres del secretariat. "Vam tenir debat intens!", han assegurat fonts participants en la trobada a El Nacional. Tan intens com el que celebrarà la formació anticapitalista el dijous a les 7 del vespre, en la reunió del seu secretariat un cop hagi passat la segona volta de la investidura.

2. Gabinet de llistes de CDC en la foscor del Parlament

Tan bon punt ha acabat la votació de la investidura fallida d'Artur Mas, els consellers Jordi Jané i Francesc Homs, acompanyats de Carles Puigdemont i altres factòtums de CDC s'han reunit al despatx de Lluís Corominas. Una reunió protegida dels focus mediàtics gràcies a una altra reunió al despatx de la presidència de la Generalitat al Parlament. La reunió ha estat de "treball" i ha servit per acabar de confeccionar les llistes de Democràcia i Llibertat, la coalició on s'integra CDC. Entre les decisions, la independent que acompanyarà Francesc Homs.

3. El conseller d'Interior té un pla B

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha volgut mostrar un pols de ferro davant la instrucció de la Fiscalia de l'Audiència Nacional als Mossos per tal que denunciïn delictes de sedició. Janés ha fet saber als seus immediats col·laboradors que "té un pla B". Ara bé, fonts d'Interior admeten a El Nacional que "l'únic dubte que s'escau malgrat aquest pla B és preguntar-se què faran els Mossos si, finalment, les coses van mal dades?". La resposta, al vent.

4. Cimera dels independentistes de la Mesa

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha reunit al seu despatx els "indys" de la Mesa: el vicepresident Lluís Corominas, i les secretàries Anna Simó i Ramona Barrufet. Tots quatre han revisat i calculat el dictamen del Consell d'Estat acompanyats dels lletrats parlamentaris Pere Sol i Antoni Bayona. Els diputats han quedat perplexos tant pel contingut, com per la forma exposada i per la manca de perícia en els noms citats. A Forcadell l'han batejada com a Carmen i han posat al mateix sac d'independentistes el vicepresident de la Cambra i diputats de C's, José Maria Espejo Saavedra.

5. Pòquer de Junts pel Sí

Acabat el primer debat d'investidura, i escoltat el discurs de la CUP que ha pronunciat Antonio Baños, la quadriga de Junts pel Sí s'ha reunit al despatx d'Artur Mas al Parlament. Raül Romeva, Oriol Junqueras i Josep Rull i el president Mas s'han trobat durant mitja hora llarga per aclarir quina estratègia de "converses" cal seguir amb la CUP d'aquí fins dijous, segona volta del debat d'investidura.

6. L'esmorzar d'Oriol Pujol

Oriol Pujol Ferrusola viu allunyat del "mundanal soroll". De tant en tant, però, no oblida els seus contactes a allò que en el món convergent diuen comarques. Diumenge, Oriol Pujol va esmorzar al cim del Puig-L'Agulla (Osona) amb l'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer; amb Josep Rafús, assessor del conseller de Territori i Sostenibilitat,  Santi Vila, i l'exgerent de l'ACM i imputat per corrupció, Josep Matas.

7. Gabriel li pren la cadira a Baños

Durant els dos dies de debat, la portaveu de la CUP, Anna Gabriel, ha robat el protagonisme al president del grup parlamentari cupaire, Antonio Baños. Fins i tot, li ha pres la cadira. Durant les dues sessions, Gabriel s'ha assegut a l'escó del president del grup i Baños, al del portaveu.

8. CCOO s'encara al CSIF pel procés

La Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO de Catalunya ha emès un dur comunicat contra el sindicat CSIF.  "Davant de declaracions del sindicat CSIF erigint-se en defensors i portaveus dels treballadors de la Generalitat, lligant les reivindicacions que es realitzen a un discurs entorn del debat polític actual, la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO de Catalunya manifesta que CSIF no és membre de la Mesa General de la Funció Pública perquè no va obtenir representació a les darreres eleccions sindicals i per tant no té la representativitat que es vol donar amb declaracions de premsa i defensant alhora una opció de caire polític". CSIF va convocar una protesta contra el procés i en defensa de la Constitució que va aplegar unes 100 persones el divendres 6 de novembre.

9. Un àrbitre denuncia una estelada en un partit de cadets

L'àrbitre del partit entre el cadet del Cellera CF i el Sant Gregori CF "B", David Cabrera i Vidal, disputat el 25 d'octubre, va fer constar en l'acta la presència al camp  d'una estelada . Segons l'àrbitre la bandera incitava  al racisme. La queixa del club ha obligat actuar al Col·legi d'àrbitres.

10. El País Valencià es posa les piles

Aquest dimarts s'ha posat en marxa l'Assemblea de Castelló de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià. La mateixa via que fa uns quants anys va encetar Catalunya. La PDaD, l'acrònim de la fórmula Plataforma pel Dret a Decidir.

11. Els polèmics xiclets d'Andrea Levy i d'Anna Gabriel

La número dos de Xavier Garcia Albiol, la diputada Andrea Levy, ha aixecat les xarxes pel seu posat a l'escó mastegant xiclet mentre escoltava el debat d'investidura entre Artur Mas i Albiol. El vídeo de Marc Estarriola ha donat la volta. Anna Gabriel, de la CUP, també mastegava xiclet en la sessió del debat de dilluns, Dos exemples que han sollevat twitter que s'ha omplert de queixes pel poc decòrum del xiclet a l'hemicicle.

   

12. La reina lliura la 'rojigualda' al CNP

"Este país os necesita y os aprecia. Y la concesión del uso de la bandera es la expresión de ese reconocimiento. Es un estímulo de unión, compromiso y emoción para todos los que dedican su vida al servicio de España y de los españoles..." Amb aquest discurs la reina d'Espanya, Leticia, va lliurar ahir la bandera espanyola a la Policia Nacional, a l'acadèmia que el cos té a Àvila. reina_entrega_bandera_policía_20151110_06  

13. 9,9 milions del Consell d'Estat

El Consell d'Estat ha emès un dur informe contra la resolució de la ruptura del Parlament. Un organisme que té un cost pels ciutadans segons els pressupostos generals de l'Estat de 9.941.000 euros.

Postres de Músic

Els Marines, la famosa força de xoc d'infanteria de marina dels EUA, està d'aniversari, aquest dimarts va complir 240 anys. I el sentit de l'humor del CNI Catalunya tot recordant el policia local d'Olot que va multar un vehicle de la Guàrdia Civil.