El líder de Cs, Albert Rivera, es reunirà a les 16.00 hores d'aquesta tarda amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, al palau de la Moncloa per parlar de com l'executiu del PP té pensat aplicar l'article 155 de la Constitució a Catalunya, que podria activar-se a partir de demà.

Després de la sessió de control, Rajoy ha enviat un missatge a Rivera per proposar-li aquesta trobada, ha explicat Rivera en una roda de premsa a la Cambra, quan queden menys de vint-i-quatre hores perquè expiri el termini del segon requeriment al president, Carles Puigdemont, perquè aclareixi si va proclamar o no la independència la setmana passada.

Prèviament, la vicepresidenta, Soraya Saénz de Santamaría, ha assegurat en el Ple al president del partit taronja que abans de posar en marxa l'article 155 ho consultaria amb el PSOE i Ciutadans perquè la seva intenció és comptar amb una àmplia majoria parlamentària.

La millor sortida

Rivera, que no sap quins plans té el govern espanyol al respecte, segons ha dit, ha insistit que la millor sortida a la crisi de Catalunya és aplicar el 155 per convocar eleccions autonòmiques "lliures i netes" i ha aprofitat per aplaudir el "canvi de posició" dels socialistes, que ara -ha assenyalat- també són favorables a activar-lo.

"Sembla que els hem convençut i me n'alegro que rectifiqui", ha subratllat Rivera, advertint que en aquesta qüestió no hi pot haver "equidistàncies". Unes noves eleccions, ha defensat el líder de Cs, permetran tenir un "horitzó democràtic" que permeti tornar al "seny" i a la tranquil·litat i "debatre dins les institucions i no fora".

Rivera també s'ha referit a la comissió sobre el model territorial, a la creació del qual no van donar suport ni Cs ni ERC, però en la qual hi seran, encara que està convençut que aquest òrgan acabarà "fracassant" -ha assenyalat- ja que cada vegada hi ha menys partits que vulguin participar.