Reunió d'urgència dels membres de Podemos amb els comuns, però sense el líder de Podem, Albano-Dante Fachin, per abordar la situació a Catalunya. El secretari general de la formació lila, Pablo Iglesias, ha convocat d'urgència aquest matí el seu equip 'Rumb 2020', un grup de treball format per dirigents i col·laboradors del partit que té la tasca de treballar per guanyar les eleccions generals previstes per al 2020.

Aquesta vegada, però, l'objectiu no és veure com encaren uns futurs comicis, sinó tractar el procés català. La reunió, que no estava anunciada, ha començat després de les 10.30 hores, amb la presència del líder de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, i altres membres de la nova formació catalana, però sense el secretari general de Podem, que ha lamentat que no els hagin convidat per poder compartir les seves reflexions.

La finalitat d'aquesta reunió és estudiar la situació a Catalunya en relació al referèndum de l'1 d'octubre i, en concret, les actuacions que està duent a terme el Govern del PP.

Podemos ha mantingut en aquest aspecte una posició d'ambigüitat calculada, ja que si bé no comparteix el full de ruta del president Carles Puigdemont de celebrar un referèndum "sense garanties", sí que defensa el dret a decidir i aposta per evitar la judicialització del procés.

Segons la formació d'Iglesias, la solució no passa per "criminalitzar" els impulsors del referèndum, sinó pel diàleg per pactar un referèndum vinculant i amb garanties, amb el qual els catalans puguin decidir un nou encaix territorial.