El conseller d'Interior, Jordi Jané, es reunirà aquest dimecres a la tarda a Madrid amb el seu homòleg al govern espanyol, Juan Ignacio Zoido, segons han confirmat fonts del Departament d'Interior. Serà la primera trobada entre Jané i Zoido i ha de servir com a presa de contacte per abordar preocupacions i reptes comuns, com l'amenaça terrorista.

Un dels temes que més preocupa el Govern és convocar la Junta de Seguretat de Catalunya, que no es reuneix des del març del 2009. Per això, Jané demanarà al ministre fixar una data abans de finals d'any. Una de les qüestions que voldrà tractar el conseller a la junta són els 264 milions d'euros que corresponen a les despeses per increment de plantilla dels Mossos d'Esquadra 2010-2013.

Fa unes setmanes, poques hores després que es confirmés que Zoido era el nou titular d’Interior, el conseller també va demanar-li la inclusió dels Mossos d’Esquadra dins els organismes internacionals que combaten el terrorisme gihadista. A través d'unes declaracions públiques, Jané va reclamar que la policia catalana pugui participar “plenament” en els grups de treball que investiguen el moviment terrorista islamista.