La comissió de control a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) celebrada aquest divendres al Parlament ha estat marcada per les recriminacions que els grups de l’oposició han fet a la presidenta en funcions del Consell de Govern de la CCMA, Núria Llorach, i al director de TV3, Vicent Sanchis.

Fa gairebé dues setmanes el Parlament va aprovar, amb els vots de tots els grups parlamentaris menys Junts pel Sí, una moció on es reprovava Sanchis com a director de TV3 i es demanava la dimissió de Llorach. Per la seva banda, el Consell de Govern de la CCMA va ratificar Sanchis al capdavant de la televisió pública assegurant que el nomenament del director havia estat “sempre ajustat al procediment”.

Amb la moció molt present, els grups parlamentaris han lamentat que, tot i la reprovació de Sanchis i la petició de dimissió a Llorach, ambdós segueixin en el càrrec i no compleixin amb el mandat del Parlament.

La primera a intervenir en el marc de la comissió ha estat la diputada de Catalunya Sí que es Pot, Jéssica Albiach, que va ser qui va presentar la moció al Parlament. Així, la diputada ha demanat explicacions precisament sobre el compliment d'aquesta moció i els motius pels quals no s’ha complert.

El moment de més tensió ha estat durant la intervenció del portaveu adjunt de Ciutadans, Fernando de Páramo. A la pregunta, dirigida a Sanchis, sobre quin valor tenen per ell les decisions preses pel Parlament, l’actual director de TV3 ha apel·lat a les lleis de la cambra, en concret una que destaca que la CCMA té “plena capacitat d’obrar”. Per acabar la seva intervenció ha preguntat al diputat: “Vostè atén les seves pròpies lleis?”.

La pregunta no ha agradat a De Páramo, que ha recordat que la sessió de control la fan els diputats als directors dels mitjans i no al revés. “Vostè no està aquí per fer el xou, entre altres coses perquè mentre a nosaltres ens han escollit els ciutadans, a vostè no l’ha escollit ni el Parlament”, ha reblat.

La diputada popular Esperanza García ha insistit en un altre dels punts de la moció, la dimissió de Núria Llorach, ja que, segons ha assegurat, ha fet “veu cega i ulls sords a una decisió que va prendre el Parlament per majoria” i ha lamentat que sigui una presidenta “en frau”.

Per la seva banda, el diputat de la CUP Albert Botran ha incidit en la renovació dels membres del Consell de Govern que, segons ha recordat, havia de produir-se durant el primer trimestre del 2017, com així ho indiquen mocions aprovades pel Parlament.

Llorach ha assegurat que, si bé la moció està vigent, també ho està la llei que determina que la renovació dels membres s’ha de produir cada tres anys i que, per tant, encara no toca posar fi al mandat dels consellers de la CCMA.

En referència a la reprovació de Sanchis i la petició de dimissió de la mateixa Llorach, la presidenta en funcions del Consell de Govern de la CCMA s’ha limitat a llegir el comunicat emès en què s’assegurava que el nomenament del director de TV3 s’havia fet respectant el procediment dictat per la llei.