Les regidores de la CUP a Barcelona Maria Rovira i María José Lecha aniran a judici per una falta de lesions, arran de la denúncia d'un agent de la Guàrdia Urbana, que les acusa d'agredir-lo, insultar-lo i amenaçar-lo durant una protesta prèvia a un judici al seu company Josep Garganté.

En una acta a la qual ha tingut accés Efe, el titular del jutjat d'instrucció número 16 de Barcelona, Jaime Conejo, acorda convocar el judici a les dues regidores de la CUP el pròxim dia 31 de gener, per un delicte lleu (les antigues faltes) de lesions.

El judici tindrà lloc després de la denúncia interposada per un agent de la Urbana, que sosté que Rovira i Lecha el van agredir, insultar i amenaçar en la trifulga que partidaris i detractors del també regidor Josep Garganté van protagonitzar abans del seu judici, el passat 1 de desembre, en el qual va ser absolt d'un delicte lleu de coaccions perquè el metge al qual suposadament va pressionar perquè modifiqués l'informe de lesions d'un manter no el va denunciar.

Abans del judici a Lecha i Rovira, la data del qual ha apuntat avui el diari El Mundo, el jutge ha ordenat en el seu acte que s'elabori un informe mèdico-forense de les lesions que va patir l'agent de la urbana, que va acudir a la protesta fora de servei, de paisà, i que en la denúncia va detallar ferides a les cames i al costat esquerre causades per les dues regidores, segons la seva versió.

En la denúncia, l'urbà relata que un grup de manifestants, entre ells del sindicat de funcionaris CSIF, s'havien concentrat a les portes dels jutjats per protestar contra Garganté, moment en el qual els van increpar els partidaris de la CUP.

Els Mossos d'Esquadra van haver de fer un cordó policial per separar els dos grups, després que la tensió entre ells anés en augment i es produïssin algunes empentes.

Segons la denúncia, les regidores de la CUP a Barcelona María José Lecha i Maria Rovira es van adreçar a l'urbà, a qui van reconèixer com a agent de la policia local barcelonina, i el van insultar, desqualificar i amenaçar, amb expressions com "portaveu de merda de la Guàrdia Urbana", "si ja et coneixem, policia de merda", "torturador" o "ja te n'assabentaràs".

L'urbà sosté en el seu escrit que tots aquests insults anaven "acompanyats de puntades de peu a les cames, cops baixos a l'abdomen i costelles".

En la seva denúncia, l'agent assegura que va fer saber a les dues regidores que efectivament era policia i que els va cridar a l'ordre: "Sóc policia i us demano que cesseu els cops i l'escàndol que esteu muntant, deixeu de pegar i agredir, esteu alterant l'ordre públic".