El portaveu del PP català al Parlament, Alejandro Fernández, ha qualificat aquest dimarts el referèndum com una “trampa” en la mesura que “ja han decidit el resultat” i ha advertit al Govern que el referèndum està “perdent prestigi a Europa com a instrument democràtic”.

El portaveu ha titllat de “bonista” el discurs que està fent el Govern de Carles Puigdemont en aquests darrers dies i ha recordat que es segueix tractant d’un referèndum il·legal i que, a més, és una “trampa”, ja que, segons consideren, ja s’hauria decidit el resultat.

El referèndum a Europa

Després de conèixer-se les reaccions d’alguns diputats europeus que donen suport al procés català i denuncien l’actitud del Govern de Mariano Rajoy, Fernández ha assegurat que el referèndum “està perdent prestigi” a Europa a causa del seu caràcter irreversible. Segons considera el PP, un dels elements fonamentals de qualsevol decisió democràtica és tenir l’oportunitat de revertir-la, com passa en les eleccions. En aquest cas, però, la reversibilitat no es dóna.

“A la UE, tothom està penedit del referèndum d’Escòcia, del referèndum del Brèxit, del referèndum de Mateo Renzi...”, ha assegurat el portaveu popular. El referèndum que hauria de celebrar el Govern a finals d'aquest any, per tant, és “impossible, inviable i greument perjudicial”, ja que, “no només és il·legal, sinó que compta d’una manca de reconeixement per part d’Europa”.