Deixant clar que el Parlament "té un paper clau" en el procés per la "legitimitat democràtica", la diputada de Junts pel Sí i secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha fet una crida a Catalunya Ràdio als ajuntaments a aprovar resolucions de suport al referèndum per dotar-lo de més legitimitat. "Hem d'utilitzar totes les institucions públiques catalanes que puguin dotar el referèndum de més legitimitat democràtica", ha subratllat.

Donant per fet que el referèndum se celebrarà amb totes les garanties, Rovira, ha dit clar i català que el resultat "serà claríssim, serà un sí a favor de la independència". Això sí. També ha advocat per "donar-li una cobertura legal" fent una nova llei. 

La pregunta és clara i hi ha bastant consens entre tots els diputats independentistes. Haurà de ser amb resposta binària i, sobretot, amb una pregunta "clara", que vindria a ser una cosa així com "creus que Catalunya ha de ser un estat independent?".

Rovira, que ha animat a "apostar pel canvi" per "no quedar-nos com estem", ha recordat que "ho hem intentat tot" i que, per tant, "el canvi és la independència" perquè "no hi ha un altre camí. En relació amb això, la secretària general d'ERC ha subratllat que "el nostre país està en una cruïlla històrica" i ha reclamat uns pressupostos "dignes".

Precisament per això, ha remarcat la importància de "trobar el consens" i ha posat sobre la taula que ara mateix "no és important el que pensi ERC", sinó arribar a un acord pels comptes del 2017. A parer seu, els pressupostos s'haurien d'aprovar en aquest darrer trimestre de l'any, és a dir, abans de Nadal.