El president del PP català, Xavier García Albiol, ha assegurat aquest dilluns que el seu partit presentarà un recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional (TC) en cas que s'aprovi la Reforma del Reglament proposada per Junts pel Sí i la CUP. "És una cacicada que vulnera els drets dels diputats i especialment de l'oposició", ha assegurat el líder popular.

La Reforma del Reglament ha generat una gran polèmica en els últims mesos ja que inclou la possibilitat d'aprovar una proposició de llei, com la Llei de Transitorietat Jurídica, per lectura única i a instàncies d'un sol grup, una proposta que l'oposició ha acusat de "vulnerar els drets dels diputats". 

Tot i els intents de l'oposició d'aturar la tramitació de la Reforma del Reglament, aquesta es debatrà aquest dimecres en el ple i tot indica que quedarà aprovada amb els vots de Junts pel Sí i la CUP. Davant aquesta situació, el PP ha anunciat aquest dilluns que presentaran un recurs d'empara al TC ja que l'aprovació de la reforma per la desconnexió exprés portaria a un "parlamentarisme més propi d'Estats totalitaris que de democràcies consolidades". 

Així mateix, el dirigent popular ha reclamat la convocatòria d'unes eleccions autonòmiques a Catalunya i s'ha referit al fet que el Govern hagi formalitzat la compra de paperetes per a unes eleccions autonòmiques, segons avança La Vanguardia. "Si els tràmits són per comprar urnes per a unes eleccions autonòmiques és un encert perquè aquesta legislatura està arribant al punt i final", ha assegurat Albiol.