Reaccions en cascada a la suspensió d'un acte a favor del referèndum de l'1 d'octubre a Madrid. La plana política ho ha qualificat des d'"estat d'excepció" a "erdoganització d'Espanya". 

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha piulat: "no es pot debatre, no es pot votar, no es pot informar i ara no es pot fer un acte. Què serà el següent?", s'ha preguntat. 

Per la seva banda, el conseller Raül Romeva ha assegurat que el problema de l'Estat no és amb Catalunya sinó amb "la democràcia i la llibertat d'expressió".

Un dels més contundents, però, és el que ha fet el coordinador de Izquierda Unida, Alberto Garzón, que ha assegurat que "la justícia espanyola no existeix". "El Règim del 78 és un estat d'excepció per qui no pensen com ells", ha manifestat.

També molt contundent s'ha mostrat el diputat de Junts pel Sí Germà Bel, que ha assegurat que "s'accelera l'erdoganització d'Espanya".

"Pensis el que pensis sobre Catalunya, això és un atropellament a les llibertats civils que tant van costar de guanyar", ha piulat el diputat de Podemos al Congrés, Iñigo Errejón.

Finalment, també s'hi ha referit el coordinador general de Catalunya en Comú i diputat al Congrés, Xavier Domènech. "El PP comença a recordar massa al seu fundador fa 40 anys", ha assegurat.