La Casa del Rei ha reafirmat avui el seu "respecte absolut a la independència del poder judicial" després de conèixer la decisió de l'Audiència de Palma de condemnar a sis anys i tres mesos de presó Iñaki Urdangarin i d'imposar una multa a la infanta Cristina pel cas Nóos.

A través d'un portaveu, el Palau de la Zarzuela ha fet aquest pronunciament després de fer-se pública la sentència del tribunal que ha jutjat el cas Nóos.

Els reis, al Museu

Felip VI i la reina Letícia han tingut coneixement de l'anunci a les parts de la sentència del cas Nóos mentre inauguraven al Museu Thyssen-Bornemisza l'exposició "Obres mestres de Budapest" al costat del president d'Hongria, János Áder, i la seva dona, Anita Herczegh.

Nombrosos fotògrafs i càmeres de televisió esperaven els reis Felip i Letícia a l'entrada del museu, al cèntric passeig del Prado de Madrid, on els Reis han arribat quinze minuts abans de migdia i han saludat somrients autoritats i treballadors del museu abans de rebre a l'entrada Áder i la seva dona, que arribaven a peu des de l'hotel en què estan allotjats.

Mentre esperava l'arribada dels Reis, la baronessa Thyssen ha comentat als periodistes que suposa que avui és "un dia molt trist per a ells" i ha confiat que "les coses surtin bé", encara que en el moment en què l'Audiència de Palma ha comunicat a les parts la sentència, els reis Felip i Letícia estaven ja dins del museu, mentre els informadors estaven fora.