El cas Noós ha contraprogramat la reunió entre el president de la República d'Argentina, Mauricio Macri, i el de l'Estat, Mariano Rajoy celebrada aquest dijous a la Moncloa com a cloenda del viatge del mandatari argentí. "Respectaré sempre les decisions dels tribunals i els jutges, hi ha altres que no ho fan, però jo no discutiré si m'agraden o no", ha respost Rajoy sobre si entenia que generés malestar en la societat que el Tribunal de Palma hagi deixat en llibertat provisional el marit de la Infanta Cristina, Iñaki Urdangarín, sense fiança, com volia la Fiscalia. 

Hi havia una indirecta cap al govern de la Generalitat, en relació amb les sentències i avisos del Tribunal Constitucional sobre el full de ruta sobiranista, el mateix dia que l'Alt Tribunal ha presentat a Lluís M. Corominas i Díaz, Vicepresident primer de la mesa del Parlament, Anna Simó i Castelló, Secretaria primera i Ramona Barrufet i Santacana, Secretaria cuarta, i la presidenta, Carme Forcadell, una nova querella pels delictes de Desobediència i Prevaricació per l'aprovació de la resolució per convocar un referèndum d'independència a Catalunya. 

Precisament, Rajoy també ha hagut de retre comptes per la renovació del nou Fiscal General de l'Estat, José Manuel Maza, de les seves files aquest dimecres. La decisió ha estat entesa per alguns sindicats de Justícia com una "purga", atiant el malestar. Però Rajoy s'ha tornat i ha afegit que calia "respectar les regles del joc, perquè sinó es tindrà un problema" i ha mostrat "molt acord" sobre les decisions del Ministeri Públic. "Ahir va haver-hi una reunió del Consell Fiscal"Hi ha set places que no s'han renovat, i 28 Sí" ha tancat sobre el procés.

La qüestió és que Maza va voler impedir la continuïtat del fiscal en cap de MúrciaManuel López Bernal, que va iniciar la investigació contra el president d'aquesta comunitat, Pedro Antonio Sánchez, en el cas Auditori, una peça separada de la trama Púnica, que haurà d'anar a declarar com a investigat al Tribunal Superior de Justícia el 6 de març. Bernal fa deu anys que perseguia la corrupció d'aquesta comunitat, però ara serà substituït per José Luis Díaz Manzanera, tot i que el Consell Fiscal aconsellava mantenir-lo al càrrec.