El cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimecres que el president dels Estats Units, Donald Trump, el va convidar a visitar-lo en la Casa Blanca quan van parlar per telèfon després de la seva presa de possessió i ha afegit que fixaran una data "en el futur" per a aquesta trobada.

En una conferència-col·loqui organitzada per l'Assemblea nacional de l'Institut de l'Empresa Familiar, Rajoy ha assenyalat que ha mantingut dues converses amb el mandatari nord-americà des que va ser elegit president d'Estats i que li han semblat "molt raonables".

En aquest punt, el president del Govern ha revelat que en una d'elles "fins i tot" Trump li va dir que "quan volgués" que anessin a la Casa Blanca i ha afegit que ja fixaran una data "en el futur".

Fonts de Moncloa emmarquen aquesta invitació en un acte més protocol·lari i de cortesia i de moment no estan preparant aquest viatge. Això sí, subratllen que ambdós mandataris es veuran les cares per primera vegada en la cimera de l'OTAN que se celebra a Brussel·les a finals d'aquest mes, moment en què podran parlar d'actuacions futures.

Sense canvis substancials

En ser preguntat per la política proteccionista dels Estats Units i com pot afectar a les empreses espanyoles, Rajoy ha assenyalat que no hi ha hagut "canvis substancials" des del punt de vista de l'OTAN, si bé sobre el tractat lliure comerç entre els Estats Units i la UE, ha declarat que és "capital" i que pujaria el PIB i incrementaria l'ocupació a Europa.

El cap de l'Executiu espanyol considera "inevitable" aquest tipus de tractats ja que considera que formen part de l'"evolució natural del món" i anar contra ells "no condueix a res".