El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha posat en qüestió en el Ple del Congrés l'objecte de la comissió d'investigació sobre el finançament del PP que va acordar amb Ciutadans, el seu àmbit temporal d'investigació i fins i tot la Cambra en la qual es crearia, i ha aconsellat al líder de la formació taronja no mirar al passat.

A la sessió de control al Govern espanyol, Rivera ha preguntat a Rajoy per què "s'oposa" a la creació d'aquesta comissió, que tots dos partits van subscriure en el pacte anticorrupció d'agost que va obrir la negociació de l'acord d'investidura.

El líder de l'Executiu ha assegurat que està disposat a parlar d'aquest assumpte amb el president de Cs, però, a continuació, ha afegit que es podria "discutir" si la comissió es crearia al Congrés o al Senat, si s'analitzaria només el finançament del PP o també el d'altres partits i quin període de temps abastaria. I "si això és positiu o serveix per construir alguna cosa", ha assenyalat.

"Crec que el positiu seria que miréssim al futur, perquè si mirem massa al passat, pot passar com a la dona de Lot, recorda vostè? Va quedar convertida en estàtua de sal", ha indicat Rajoy.

Tots dos han destacat que altres mesures del pacte d'investidura estan avançant, però Rivera considera que quan es tracta de qüestions relacionades amb la corrupció, el progrés no és el mateix que en les mesures econòmiques i socials. "Li demano que compleixi la seva paraula perquè amb vostès o sense vostès, es posarà en marxa la comissió d'investigació de la caixa B del PP", ha advertit.