El govern espanyol insisteix i persisteix a dialogar amb el Govern, però no troba la manera. Aquesta nit ha tornat a estar el torn del president espanyol, Mariano Rajoy, que ha tornat a demanar al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que abandoni la seva "estratègia de desafiament permanent" perquè, assegura, "no condueix enlloc". Aquesta vegada ho ha fet durant l'última reunió del Consell Europeu de l'any a Brussel·les, davant de periodistes internacionals.

Tornant a insistir en la seva disposició a dialogar amb Puigdemont, això sí, sense parlar de referèndum, Rajoy s'ha tornat a reiterar en la seva idea de no acceptar "de cap de les maneres" la consulta perquè, a parer seu, "hi ha moltes coses que es poden parlar, construir", però de votar, res de res. "Ni es pot, ni es vol", ha posat sobre la taula.

El president espanyol continua emparant-se en l'argument que "la decisió sobre què és Espanya és del poble espanyol i no d'una part del mateix" i, recordant que "les decisions del Tribunal Constitucional s'han de complir sempre", ha afegit que "el diàleg sempre té sentit", però, això sí, "sempre i quan un no cedeixi en allò que no ha de cedir".

"Els animo que renunciïn d'una vegada perquè no condueix enlloc, ni a res", ha repetit una vegada i una altra el cap de l'executiu estatal, al mateix temps que ha garantit: "El senyor Puigdemont sap, perquè li ho he dit jo, que estic a la seva disposició per parlar".