El president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, ha menyspreat el pacte entre Podemos i IU, afirmant que cap dels dos partits està preparat per governar. "Espanya necessita un govern seriós, amb les idees clares, aquests no són temps per a amateurs, ni per venir al govern a aprendre. Es necessita experiència, equips i forces polítiques amb les idees clares", ha dit Rajoy des de Pamplona on el president ha ratificat el seu acord electoral amb UPN.

Rajoy ha repetit un dels missatges del vídeo de precampanya que el PP va llançar a les xarxes socials: que no és "bo per al país una coalició d'extremistes i radicals". 

En clara al·lusió al PSOE, Rajoy també ha dit que seria un greu error "tornar a les polítiques caduques que van portar Espanya a la pitjor crisi econòmica". La proposta del PP implica, ha detallat, fomentar el creixement econòmic i l'ocupació. Ha advertit que "no es pot liquidar allò que dóna resultat després d'haver superat les greus amenaces que pesaven sobre Espanya, com ara la fallida". 

Aprofitant l'avinentesa, el líder del PP ha agraït el suport d'UPN en una etapa que ha titllat de complicada i ha tornat a responsabilitzar el PSOE d'haver fet fracassar un acord de govern sensat que hauria permès l'inici de la legislatura.

Rajoy ha destacat que el pacte amb UPN suposa una "coalició de moderació que aposta per la unitat nacional, la igualtat dels espanyols, la creació de l'ocupació". És més, ha dit que aposta pel projecte i és "representatiu del país".