El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha revelat que no pensa retirar-se. "No faré un pas al costat. Jo no sóc Artur Mas". A la qual cosa ha afegit: "Seguiré sent el presidenciable del Partit Popular". Rajoy ho ha dit en una entrevista al programa Salvados de La Sexta, que s'emetrà aquesta nit, però que avui ja avancen El Periódico de CatalunyaLa Vanguardia

En aquesta entrevista, Rajoy torna a apostar per la gran coalició i assegura que amb un pacte amb PSOE i C's "donaríem un missatge de tranquil·litat, seguretat i estabilitat, i podríem treballar per consolidar la recuperació econòmica". A més, considera "difícil" l'acord entre el PSOE i Podemos amb la col·laboració via vot a favor o bé abstenció d'ERC, de CDC, del PNB, d'IU i de tots els grups que conformen Podemos. Rajoy reconeix que "això suma" al Congrés però insisteix que convertiria Espanya en un "país absolutament ingovernable" i admet que "això no m'agrada".

 

 

És responsable de l'independentisme?

El cap de l'executiu espanyol en funcions també parla sobre la situació política a Catalunya. "No em sento en absolut responsable del creixement de l'independentisme a Catalunya". "He fet el que havia de fer, que és defensar la unitat d'Espanya, la sobirania nacional i la igualtat dels espanyols", sentencia Rajoy.

El president en funcions també contesta a Jordi Évole que si vol saber per què ha crescut l'independentisme a Catalunya ho ha de preguntar als "diputats" del Parlament català, i no pas a ell. 

 

 

Lluita contra la corrupció

Pel que fa als casos de corrupció que afecten el Partit Popular, Rajoy ha assenyalat que "plantarem cara a la corrupció". El president en funcions ha reconegut que Espanya "desgraciadament" ha tingut molts casos de corrupció, però també ha volgut deixar clar que el PP ha "apartat totes les persones implicades".

Per Rajoy la corrupció és "un dels grans reptes de futur". De fet, diu que és una de les coses que li agradaria que durant els propers "quatre anys" totes les formacions es prenguessin "seriosament" aquest tema i que es posessin d'acord per ser més eficaces en la lluita contra la corrupció. A més, Rajoy ha posat com a exemple la comissió creada per investigar la corrupció, i ha destacat que tot i presidir un govern en funcions aquest fa passes en aquest sentit.

Pel que fa a l'escàndol dels sobres de Bárcenas, Rajoy assegura que no n'és responsable. "Seria responsable per un cas de corrupció si l'hagués comès jo o algú nomenat per mi", explica el líder del PP. A més, afegeix que "sent conscient, mai no he mentit sobre el cas Bárcenas".