El portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha deixat clar que les inversions milionàries promeses pel president del govern, Mariano Rajoy, no frenaran la intenció del Govern de convocar un referèndum al setembre. Tardà s’ha referit a Rajoy com un “triler” que juga a “on és la piloteta”.

Tardà ha recalcat que els 4.000 milions d’inversions que ha anunciat el president del govern espanyol són precisament els mateixos que estan pendents des del 2009 i que s’haurien d’haver executat abans del 2015. “Tornen a sortir com si fossin el Guadiana el 2017 i ara els comprometen per al 2025”, ha afegit el portaveu.

També ha afegit que en cas que el govern espanyol complís amb aquestes inversions, cosa que creu que no farà, no serà altra cosa que reparar una mica l’espoli que Catalunya pateix des de fa anys. “Això no farà que disminueixi la nostra voluntat de reobrir els col·legis al setembre perquè els ciutadans puguin decidir si volen seguir subjectes als exercicis d’‘on és la piloteta’ o no”, ha sentenciat.