El president del govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, ha cridat aquest dilluns a la moderació i la concòrdia perquè, segons ha dit, l'"extremisme", la "cridòria" i la "crispació" no serveixen "absolutament per a res". Al seu entendre, la tranquil·litat i la moderació són necessàries per afrontar els reptes que té l'Estat espanyol, ja que, les altres coses són "una excel·lent manera de perdre el temps", que no crea "cap efecte positiu".

Així s'ha pronunciat la presentació de la conferència de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, organitzada pel Fòrum Nueva Economia, un dia després de què Sánchez -després de ser proclamat nou secretari general del PSOE- hagi assegurat els socialistes només competeixen amb el PP i s'hagi compromès a combatre'l amb les forces del canvi.

Rajoy ha posat èmfasi en aquesta crida a la moderació tant a l'arrencada com al final de la seva intervenció. "Penso que necessitem moderació, tranquil·litat, concòrdia i bones maneres, i no crispació i generar problemes on no n'hi ha", ha manifestat, per agregar que en aquesta etapa són molts els reptes que cal afrontar com continuar "perseverant" per avançar en la recuperació econòmica i treballar "molt i bé" per continuar generant ocupació.

Combatre l'extremisme

Tot just una setmana després de superar la moció de censura presentada per Podemos i els gestos entre PSOE i Podemos, el cap de l'Executiu ha recalcat que és "fonamental la concòrdia, la tranquil·litat, la mesura i la moderació", ja que, segons ha indicat, les altres coses són "una excel·lent manera de perdre el temps" que no crea "cap efecte positiu".

Rajoy ha assenyalat que "convé en temps difícils per a Europa" --amb exemples com el succeït a Londres o l'incendi a Portugal que ha causat més de 60 morts-- actuar "amb eficàcia", com segons el seu parer fa el govern madrileny.

Es tracta, ha prosseguit el president del govern espanyol, de no "perdre de vista els temes fonamentals" i fixar "bé les prioritats", deixant de banda "l'extremisme, la cridòria, la falta de moderació, la falta de concòrdia i la crispació" perquè això "no serveix absolutament per a res".