El president espanyol, Mariano Rajoy, s'ha presentat en una entrevista amb el diari italià La Repubblica, com el salvador d'Espanya. "Jo he salvat Espanya", ha afirmat, mentre assegura que ara cal tancar les ferides que admet que s'han produït. El rotatiu ha obert la portada amb aquestes afirmacions.

Rajoy parla com si el conflicte polític a Catalunya ja hagués quedat resolt, i es mostra convençut que les eleccions catalanes del 21-D ho confirmaran. "En aquests moments la situació està millorant, i estic segur que després de les eleccions començarà una fase de normalitat", assegura.

En aquest sentit, Rajoy remarca la condició d'"eleccions autonòmiques" del 21-D i expressa el desig que els partits independentistes perdi la majoria absoluta. "Els independentistes han decidit presentar-se a aquestes eleccions, que se celebraran dins del marc de la Constitució vigent. Espero que en el pròxim Parlament els qui la defensen siguin majoria respecte als secessionistes", apunta.

El president espanyol agraeix el suport de la Unió Europea a la unitat de l'Estat espanyol. "La reacció d'Europa ha estat exemplar i n'estic agraït perquè ha fet el que havia de fer. El problema no és només espanyol, sinó de tota Europa, perquè el procés independentista ataca els principis, els valors i els fonaments mateixos de la Unió Europea", indica.