El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha reclamat aquest divendres a ETA que es dissolgui definitivament, després que l’organització ha anunciat aquest divendres el seu desarmament unilateral.

“La meva posició, i la del govern, i la del PP, és exactament la mateixa de sempre. ETA ha decidit desarmar-se unilateralment. Que ho faci, i de pas que es dissolgui, i el govern d’Espanya el que farà és el que ha fet sempre: aplicar la llei igual per a tots”, ha dit.

El president espanyol ha fet aquesta breu menció durant el seu discurs al Congrés del PP de Madrid, on també ha participat la secretària general del PP, María Dolores de Cosepdal. En declaracions a la premsa, De Cospedal ha afirmat que el que ha de fer ETA és “demostrar” l’abandó de les armes amb la seva dissolució. “Que es dissolguin d’una vegada i demostrin el que han dit”, ha sentenciat.

L’organització terrorista ha anunciat aquest migdia que es desarmarà de forma unilateral i incondicional la tarda del proper 8 d’abril, segons ha assegurat Jean-Noël Etcheverry, un dels cinc detinguts el passat 16 de desembre al sud de França al diari Le Monde.