Mariano Rajoy amb el seu gos als jardins de la Moncloa, avui / EFE

Quinze dies de campanya donen per a molt: visitar tres ciutats en una mateixa jornada, intervenir a diverses emissores radiofòniques i programes de televisió en dues hores i, fins i tot, per rebre un cop de puny, però també per enyorar la família i les aficions que fan més agradable la vida. Per això, encara que sigui només durant 24 hores, els candidats a la presidència del Govern espanyol han buscat avui, en la vigília de les eleccions generals més obertes de la democràcia a Espanya, un refugi entre els seus.

Mariano Rajoy (PP)

Especialment casolà ha estat el pla triat pel president Mariano Rajoy, que no ha sortit del Palau de la Moncloa. Com de costum, ha començat el matí amb un passeig "a tota velocitat" pels jardins del recinte presidencial, perquè, com li agrada repetir en ocasions, fer esport ajuda a "mantenir l'equilibri". Un dinar amb la seva esposa, els seus dos fills i els seus germans completen l'agenda del candidat a la reelecció pel PP.

Pedro Sánchez (PSOE)

També ha dedicat el dia a estar amb la família el candidat del PSOE, Pedro Sánchez, no sense abans sortir a córrer com fa habitualment a primera hora. Sánchez ha aprofitat el matí per assistir per primera vegada a un partit de bàsquet d'una de les seves filles amb la seva esposa, Begoña Gómez (a la imatge de portada). Sánchez té previst passar la resta del dia al seu domicili de Madrid amb la seva dona i les dues nenes i realitzar algunes activitats ajornades per la campanya. Entre elles, posar l'arbre de Nadal, per a després anar al cinema a veure la pel·lícula Star Wars: el despertar de la força.

Iglesias assisteix a la projecció d'un film sobre Luis Bárcenas / EFE

Pablo Iglesias (Podem)

Dia de cinema també a Madrid per al candidat de Podemos, Pablo Iglesias, i en sessió doble. Al matí, ha assistit, juntament amb companys del partit, a la projecció de B, la película, una cinta sobre les aventures de l'extresorer del PP Luis Bárcenas.

Els dirigents de Podemos, igual com el candidat socialista, volen ser dels primers en gaudir del setè lliurament de la saga Star Wars, en la qual la galàxia encara està en guerra i els rebels treballen en la Nova República contra les restes de l'Imperi, i repetiran sessió de cinema a la tarda.

Albert Rivera (C's)

Es desconeix la pel·lícula triada pel candidat de Ciutadans, Albert Rivera, per anar a Barcelona al cinema amb la seva filla, que no veu des de fa "gairebé vint dies" per l'atapeïda agenda electoral. A primera hora ha estat a Madrid, on ha compartit un esmorzar de comiat amb els membres del comitè de campanya del partit.

Moments abans de viatjar a Barcelona per passar la resta de la jornada amb la seva parella i la seva filla, ha dit als periodistes que té la sensació que "alguna cosa canviarà" a Espanya.

Alberto Garzón (UP-IU)

També ha elegit la seva terra per passar el dia amb els seus el candidat d'Unitat Popular-IU, Alberto Garzón, que, després de passejar i conversar "amb serenitat" pels carrers de Madrid amb companys de la candidatura, ha tornat a primera hora al seu poble, Rincón de la Victoria, a Màlaga, on ja hi va ser aquesta setmana de campanya. El chiringuito de Frasco, el mar i una partida de futbolí amb el seu pare són les seves preferències per a la jornada de reflexió.