El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha anunciat que suspèn "els efectes acadèmics de les avaluacions finals d'ESO i del Batxillerat", més conegudes com a revàlides, fins que es tanqui el pacte d'Estat per l'Educació que va prometre durant el seu discurs d'investidura aquest dimecres.

Així ho ha assenyalat durant la seva intervenció en el debat d'investidura a la cambra baixa i després que el portaveu dels socialistes al Congrés, Antonio Hernando, li demanés un compromís per "paralitzar ja" aquestes proves.

Concretament, Hernando ha destacat la promesa realitzada per Rajoy en la seva intervenció d'aconseguir un pacte d'Estat per l'Educació en sis mesos i li ha proposat que, "abans d'arribar a aquests sis mesos de treball per a un pacte que derogui la LOMCE", paralitzi immediatament les revàlides.

De la mateixa manera, s'ha referit als "milers de persones" que aquest dimecres "van sortir als carrers i places de tota Espanya en contra" d'aquestes proves. "Jo crec que vostè ha d'escoltar aquest clam, com l'escolta tota la cambra", ha assenyalat Hernando, que ha recordat que el PP va votar en contra al Senat de crear una comissió per al diàleg per a aquest pacte, proposada per Ciutadans.

Rajoy ha fet l'anunci i ha apuntat que, fins que s'arribi al pacte, la revàlida de Batxillerat "no serà necessària per adquirir el títol i tindrà valor únicament per accedir a la universitat".

El líder dels populars s'ha referit també a les paraules del portaveu del PSOE sobre la seva intenció utilitzar el pacte per derogar la LOMCE. Segons el parer del president del Govern en funcions, l'acord entre totes les forces "no ha de consistir a derogar" una llei ni "en postures maximalistes" i ha recordat que això ho va fer el PSOE amb la LOCE del PP "a les 48 hores que un Govern comencés a ser-ho i no va servir per res, ni posar un fonament raonable per construir en el futur".