El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dijous que respectarà les decisions que adoptin els magistrats del Tribunal Suprem sobre la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, així com de la resta de la Mesa de la Cambra Legislativa autonòmica, "li agradi més o menys".

Tots ells estan declarant des d'aquest matí davant del magistrat instructor Pablo Llarena pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació en el marc de la querella presentada per la Fiscalia General de l'Estat pels fets relacionats amb la declaració d'independència.

"La major aportació que puc fer és respectar les decisions del poder judicial", ha exposat Rajoy a la Universitat de Salamanca, on es troba acompanyat pels ministres d'Afers Exteriors i de Cooperació, Alfonso Dastis, i d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, a la cerimònia d'investidura com a Doctor "Honoris Causa" al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i a l'expresident del Congrés i excomissari de la Unió Europea Manuel Marín.

En aquest sentit, ha afegit que "respecta" el que facin la Fiscalia i els jutges "amb els membres de la Mesa del Parlament". Mariano Rajoy ha volgut deixar clar que no es ficarà en això perquè no li correspon: "Els jutges tenen una funció que marca la nostra Constitució i jo la respecto, sigui quin sigui la seva decisió, m'agradi més o menys".