El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, és un home tradicional que combina sempre els seus vestits amb immaculades camises de color blanc. Són comptades les excepcions en què Rajoy tria un altre color per a la seva camisa i habitualment hi ha una raó per fer-ho. Aquest dimarts, tanmateix, el president del govern ha triat una camisa de color blau, que combinava amb la seva corbata, igualment del mateix color.

També el color de l'acte ha estat de color blau, una elecció que es confon amb el to corporatiu del Partit Popular però que, a més, constitueix un al·legat a la fidelitat en tant que aquest color s'associa a aquesta virtut.

RAJOY SERGI ALCAZAR

Segons els experts en qüestions de colors, al blau se li atribueixen característiques tranquil·litzadores i intelectualitzants, ja que també és el color que representa la nit concebuda com a element calmat de la vida. Potser per tot això Rajoy ha triat aquesta indumentària en el seu acte barceloní, una posada en escena pensada per reforçar un missatge que intenta amarar la seva actitud de moderació al públic assistent.