El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha insistit avui a la Cadena Ser a reclamar més diàleg per solucionar el conflicte entre Catalunya i Espanya però ha assegurat que tenen estudiats “tots els escenaris” amb Catalunya i que no improvisaran un tema “tan important” com és el del referèndum.

Sobre l’anul·lació de la resolució per a la celebració d'un referèndum, Catalá confia que el Govern respectarà la sentència: “Compliran la sentència del Tribunal Constitucional i no es produirà cap referèndum”.

“És inimaginable pensar que cap responsable públic incomplirà la Constitució i no passarà res. Això no pot passar”, ha etzibat Catalá, que ha qualificat el procés català com un “problema polític greu que no es resol dient que hi haurà un referèndum sí o sí, la democràcia està malalta o que es posen les urnes a la presó”. “Aquests tipus de discursos són molt contraris als principis de llibertat i democràcia”, ha afirmat el ministre.

No obstant això, Catalá també ha deixat clar que "no sobra cap tribunal" en la solució al problema entre Catalunya i l'Estat. "Apliquen la llei i ens donen confiança", ha conclòs.