La ràdio pública alemanya Deutschlandfunk ha denunciat en un reportatge titulat Rajoy sota pressió, que el president espanyol amaga els problemes de corrupció del PP amb la polèmica amb Catalunya.

L'emissora cita una anècdota amb el periodista espanyol Miguel Ángel Aguilar, un dels assidus a les tertúlies polítiques de Madrid, a qui descriu com un home que neda a contra corrent, quan va denunciar que la bandera espanyola ara ho tapa tot a Espanya. "La setmana passada, quan la discussió en una tertúlia a la Cadena Ser va tornar a girar al voltant de Catalunya, va esclatar: "Quant temps portem aquí asseguts? 40 minuts? I tot aquest temps hem estat parlant de Catalunya. El cap de la unitat de policia per als delictes de coll blanc al Congrés acaba de declarar el PP com una mena d'organització criminal. Crec que això és infinitament més rellevant. Però, un cop més la bandera nacional ho tapa tot. És un pena que només ens preocupem per Catalunya, mentre altres s'enduen diners a casa a carretades", ha indicat.

Segons Deutschlandfunk, el govern espanyol utilitza com una cortina de fum la lluita contra l'independentisme, en un moment molt complex per al PP i Rajoy. Asseguren que hi han queixes en aquest sentit en les audiències de les ràdios espanyoles.