El president de Sí que es Pot al Parlament, Lluís Rabell, ha assegurat que no se sent "massa apel·lat, sinó més aviat rebutjat" per la convocatòria de l'ANC per manifestar-se durant la Diada de Catalunya de l'11 de setembre.

En una entrevista aquest dimarts a Catalunya Ràdio, Rabell ha assenyalat que la concentració no és una crida a la unió: "No és un plantejament unitari per avançar en els drets democràtics de Catalunya, sinó per sostenir una determinada opció política".

Procés "excloent"

En aquest sentit, ha reclamat a la ANC que treballi per ampliar la base social de la sobirania i no sigui excloent: "De vegades tenim l'enemic a la nostra pròpia casa", ha apuntat.

Rabell ha considerat que les vies unilaterals "deixen de banda part de la societat", per la qual cosa ha cridat a treballar per aconseguir un referèndum. En aquest sentit, ha reclamat reactivar el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, redefinir-ho i buscar complicitats amb diverses forces polítiques.

Preguntat per si el seu partit està disposat a donar suport a la qüestió de confiança a què se sotmetrà el president català, Carles Puigdemont, ha dit que sempre estan "oberts" però qui no ho està és el Govern.