Un dels diputats més aplaudits aquest matí al Parlament per l'oposició ha estat el president de CSQP, Lluís Rabell. La seva rèplica a la denúncia del president, Carles Puigdemont, contra el judici del 9-N, ha provocat aplaudiment entusiastes dels escons del PP i Ciutadans. Per contra, ha recollit els retrets de la CUP per les "garrotades" que van rebre quan ICV ocupava la conselleria d'Interior.

Tan bon punt ha pres la paraula per assegurar que la intervenció de Puigdemont semblava l’inici d’una campanya electoral, Rabell ha rebut l'escalf dels aplaudiments de l'oposició i les entusiastes rialles dels escons de Cs i PP, que semblaven esperonar el discurs del líder de CSQP.

Aquest suport no ha fet més que créixer amb les crítiques a l'estratègia de defensa dels inculpats del 9-N i els retrets irònics com ara quan ha indicat que “el que no es pot dir és desobeïm per engrescar la parròquia de cara a unes eleccions i davant d’un tribunal dir: doncs, no ho sabíem massa bé”.

No obstant, aquest matí el debat sobre el judici del 9-N ha fet estranys companys de viatge, i la intervenció de Rabell ha tingut una acollida molt menys càlida per part de la CUP. La diputada Anna Gabriel ha replicat a CSQP que “amb aquest abrandament per a la desobediència” tindran “oportunitat de desobeir en breu”. “Manars i garrotades, segurament, com les garrotades que vam patir quan Iniciativa per Catalunya ostentava la conselleria d’Interior”, ha retret. També aquesta intervenció ha aixecat aplaudiments, però des de l’altra banda de l’hemicicle.