El Jutjat d’instrucció número 25 de Madrid ha acceptat a tràmit la querella que el president del PDeCAT a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha presentat contra l’excomissari de la policia espanyola Eugenio Pino per calúmnies i injúries, segons ha informat la formació política. La mateixa font indica que el jutjat ha citat a declarar el policia en qualitat d’investigat. Xavier Trias considera que les declaracions de Pino en una entrevista a El Mundo el 8 de febrer, en què insistia a atribuir a l’exalcalde de la capital catalana un compte en un banc suís, “són falses i afecten greument” el seu honor.

En una acta amb data 27 de març que ha estat notificada oficialment als querellants aquest dimecres, la titular del jutjat d’instrucció número 25 de Madrid, la magistrada Raquel Robles, ha disposat que admet a tràmit la querella i ha requerit en bona part les diligències que sol·licitava l’escrit redactat per l’advocat del president del PDeCAT, segons ha indicat la formació. 

La magistrada acorda també incorporar en aquesta causa les actuacions testificals de les diligències instruïdes pel jutjat número 16, també de Madrid, i que ha portat a obrir judici oral contra els periodistes d’El Mundo que el mes d’octubre de 2014 van publicar les informacions que atribuïen a Xavier Trias un compte bancari a l’estranger.

Cal recordar que aquest mateix dimecres el jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata ha arxivat la causa separada sobre el llapis de memòria amb informació sobre la família Pujol que s’havia aportat als jutjats en el marc de la investigació contra els membres de la família de l’expresident de la Generalitat, en considerar que el dispositiu s’havia obtingut de forma il·lícita. A més, De la Mata ha demanat als jutjats d’instrucció de Madrid que investiguin el comissari Eugenio Pino per prevaricació i frau processal per la seva actuació en l’aparició d’aquest llapis de memòria.