Els quatre consellers que són a Bèlgica amb el president Puigdemont també demanen declarar des d'aquest país, segons han explicat fonts pròximes al Govern destituït pel govern espanyol. Segueixen així les passes de Puigdemont. L'advocat belga del president, Paul Bekaert, ha explicat a Associated Press que ha demanat que pugui ser interrogat des de Bèlgica i ha defensat que hi ha disposicions legals que ho fan possible. L'Audiència Nacional ha citat el president i els consellers a declarar aquest dijous i divendres, en admetre la querella de la Fiscalia General de l'Estat que els acusa dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics.

El dimarts, set consellers van acompanyar Puigdemont a la roda de premsa des de Brussel·les: Joaquim Forn, Dolors Bassa, Lluís Puig, Clara Ponsatí, Antoni Comín, Meritxell Borràs i Meritxell Serret. Puig, Forn i Bassa han arribat de matinada a l'aeroport del Prat, on han estat increpats per un grup de persones amb banderes espanyoles.

Pel que fa als consellers que des d'un primer moment s'han quedat a Catalunya, el vicepresident Oriol Junqueras ha confirmat que anirà aquest dijous a l'Audiència Nacional, i també hi declararan almenys Raül Romeva, Carles Mundó i Josep Rull.

Al llarg d'aquest matí han anat rebent les notificacions judicials, només 24 hores abans de la cita. Un fet que l'advocat català de Puigdemont i de set dels consellers, Jaume Alonso-Cuevillas, ha qualificat "d'atropellament dels drets fonamentals", i ha assegurat que en els seus 33 anys d'advocat "mai havia vist citacions per al següent dia hàbil".

Pel que fa a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres sobiranistes de la Mesa, han rebut aquest matí a la cambra catalana la citació judicial de mans dels Mossos i han confirmat que s'hi presentaran. Es tracta de l'exvicepresident de la Mesa, Lluís Corominas, l'actual vicepresident, Lluís Guinó, la vicepresidenta, Anna Simó, i els secretaris, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet. Estan acusats per la Fiscalia General de l'Estat dels mateixos tres delictes però, en el seu cas, han de declarar davant del Tribunal Suprem perquè mantenen la condició d'aforats. També estan citats per aquest dijous i divendres.