Carles Puigdemont ha assistit, aquest matí, a la presa de possessió d’Iñigo Urkullu com a lehendakari del País Basc. El president de la Generalitat ha traslladat al lehendakari Urkullu es seu respecte pel procés basc i ha desitjat que “el poble basc pugui anar tan lluny com es proposi”. En declaracions als periodistes, i després d’assistir a la presa de possessió d’Iñigo Urkullu com a lehendakari del País Basc, el cap de l’Executiu ha afirmat que el cas català i el basc “són diferents” i ha  subratllat el “gran respecte per les decisions que es prenguin respectivament els dos pobles”.  “Així ha estat i així ha de continuar sent”, ha afegit.

El president de la Generalitat ha assistit avui a l'acte que s'ha celebrat a la Casa de Juntes de Guernika, per acompanyar el lehendakari en “un moment especial de la història del País Basc”  i fer palès també l’ “afecte, respecte, acompanyament i  solidaritat”, que ha assegurat “es professen les dues nacions mútuament”.  El cap de l’Executiu s’ha mostrat convençut que era important poder representar Catalunya en “un dia tan important i carregat de simbolisme” i poder felicitar-lo.

Puigdemont ha tret importància al fet que protocol·làriament hagi coincidit assegut al costat de la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Saez de Santamaría, i ha explicat que de la mateixa manera que ha parlat amb el president de Canàries i altres representants polítics del País Basc, ha tingut “un intercanvi cortès” de paraules amb la vicepresidenta. “Avui és un dia per estar al costat del lehendakari Urkullu”, ha reblat.

Tots volen sortir a la foto

Puigdemont i Arnaldo Otegui han coincidit en la presa de possessió del lendakari Iñigo Urkullu. El líder de Bildu ha tuitejat el moment i la formació política n'ha penjat el vídeo.

 

La socialista Idoia Mendia també ha volgut sortir a la foto amb Puigdemont i ha penjat una instàntia seva amb el president de la Generalitat a twitter.