El president Carles Puigdemont ha assegurat que el Govern vol dialogar fins al darrer moment, però a través de la "mediació" i no dels tribunals. Ho ha dit aquest dilluns al vespre durant la 23a Nit de l'Empresari organitzada per la patronal CECOTon ha estat fortament ovació. També s'ha mostrat disposat a anar al Senat per defensar personalment els arguments del Govern en contra de l'activació de l'article 155 de la Constitució

Durant el seu discurs, el president s'ha mostrat disposat a anar a la cambra alta durant la tramitació del 155 i ha recordat que està obert al diàleg i la mediació. També ha llançat un missatge força crític amb Europa per la seva no intervenció en el cas català i l'ha titllat d'"insensible". 

"Dialogarem, mirarem què passa, farem preguntes, mirarem marges de moviment i intentarem arribar a acords", ha assegurat el president, també recordant que per dialogar en calen dos. A més, s'ha mostrat convençut que es pot fer "molt més a partir de mediació que a partir de tribunals". 

Puigdemont també ha denunciat que, amb l'aplicació de l'article 155, "volen una Catalunya sotmesa, disminuïda i humiliada". "Volen una Catalunya suspesa en la qual la voluntat dels ciutadans no compti per res i es pugui cessar al Govern i anul·lar al Parlament", ha assegurat. "Tot i això, ha defensat que “guanyar té poc a veure amb la força, sinó amb la coherència i la força d’un país fet per les persones”.

A més de Puigdemont, a l'acte, també hi havia la presidenta del Parlament, Carme Forcadell,  els consellers Meritxell Borràs, Santi Vila, Josep Rull, Meritxell Serret i Dolors Bassa, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, entre d'altres personalitats.

Abad demana "diàleg"

Per la seva banda, el president de CECOT, Antoni Abad, ha assegurat que "el camí de més seguretat jurídica i estabilitat" que pot oferir la "classe política" al món empresarial és el "diàleg". Abad ha exigit als polítics una solució dialogada i ha remarcat, dirigint-se a Puigdemont, que el "teixit empresarial" se situa "democràticament al costat de les institucions i ciutadans de Catalunya".

Segons el president de CECOT, el "conflicte polític només es pot resoldre amb política" i qualsevol altre camí seria "una temeritat". Abad també ha retret al govern espanyol que és "no explorar solucions" durant les darreres dècades el que "ens ha portat a l'actual situació".

Durant el sopar, el president ha pogut recollir el parer de molts empresaris sobre la situació política actual. Els empresaris de la CECOT consideren que el fet que s'allargui l'actual crisi política és el que més perjudica l'economia. Per això, han demanat que el diàleg s'instauri entre el govern català i l'espanyol.