El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha celebrat la rectificació per part del govern espanyol de celebrar la Junta de Seguretat que, segons el president del govern català, considera "imprescindible" per a la seguretat dels catalans. 

Zoido no assistirà i ha instat la Generalitat a pactar una nova data. Tot i així, Puigdemont ha afirmat que "la data no serà un problema per a la Generalitat". D'aquesta manera ha dit que "si al ministre no li va bé el dia 3 i li va bé el 4, evidentment no serà cap problema", això sí, dins dels terminis fixats per la Generalitat, és a dir, no més tard de la primera setmana de juliol. 

El president també ha recordat que no acceptaran "cap canvi substancial en l’ordre del dia" que tenien pactat. 

La rectificació de Zoido

El ministre de l’Interior ha assegurat aquest dimecres al Congrés que “no pot assistir” a la Junta de Seguretat convocada unilateralment pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, pel pròxim 3 de juliol, perquè té una reunió amb ministres de l’Interior de tres països que limiten territorialment amb l’Estat, però l’ha instat a assolir un acord amb un ordre del dia per a una altra data. 

L'anunci de Zoido és, en part, una rectificació, ja que fins al moment no havia reaccionat a les peticions del Govern català i només ho ha fet un cop hi ha hagut la data fixada.