El president Carles Puigdemont ha abordat aquest vespre al canal internacional de la TV francesa com pensa negociar la independència si el 'sí' guanya en el referèndum de l'1 d'octubre. El president, que ha estat presentat com "l'home que fa tremolar Europa", ha anunciat que farà una oferta de diàleg a partir del dia 2 per gestionar la transició cap a la nova República, tant a Espanya com a la UE. Sempre, tenint en compte que primer ha de guanyar el 'sí'.

"El primer que passarà serà que faré una crida formal al diàleg amb l'Estat espanyol i amb la UE. Estic compromès a aplicar els resultats, i Catalunya començarà a caminar com a Estat independent. Però volem fer aquest procés de manera dialogada, acordada amb Espanya. Serà fonamental que l'Estat espanyol vulgui posar-se d'acord en com gestionar-ho", ha indicat.

Segons Puigdemont, encara que sigui independent, Catalunya no girarà l'esquena a Espanya. "Catalunya es comprometrà a pagar part del deute públic espanyol i ajudarà les comunitats menys avantatjades d'Espanya", ha indicat, per desmentir qualsevol acusació d'egoisme. El president, que ha estat entrevistat per David Pujadas, ha denunciat la repressió policial espanyola.