El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reaccionat a la impugnació que ha impulsat el govern espanyol contra les resolucions del Parlament relatives al referèndum que van sorgir del debat de política general. Per a Puigdemont "no és cap sorpresa" i la de l'Estat és una reacció "previsible".

Però això no treu que el president consideri inadequada la impugnació. "Fa pocs dies jo vaig anar a Madrid reclamant diàleg, fent propostes, esperant una correspondència, i més després del reforç aconseguit amb la cadena de confiances i el debat de política general. I la resposta del govern espanyol és una cadena d'impugnacions", ha considerat.

En aquest sentit, Puigdemont ha posat sobre la taula la possibilitat que el govern espanyol hagi impulsat aquesta impugnació per mostrar-se més ferm contra l'independentisme i semblar així més amable amb el PSOE, de qui espera una abstenció al Congrés per poder investir Mariano Rajoy.

"No sé si és un missatge per fer més edulcorat el suport del PSOE a la investidura de Rajoy, perquè enmig de l'escàndol del 3% de la Gürtel suposo que li deu ser més difícil als socialistes complir amb el seu compromís de fer Rajoy president, i potser així el PP pensa que li donarà una excusa més digerible pel que s'ha d'empassar el socialisme espanyol", ha comentat des del Saló Nàutic. 

Això, però, no treu que Puigdemont vegi altres intencionalitats darrere de la decisió del govern espanyol. "A tota proposta i oferta catalana de diàleg i negociació li correspon la seva impugnació espanyola. Aquest camí de judicialització de la política és l'invers al d'arribar a acords, i no té efectes pràctics per aturar la voluntat del poble de Catalunya, més aviat té l'efecte contrari", ha sentenciat.