El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reivindicat aquest vespre el model de l'expresident Tarradellas que definia les condicions indispensables per l’èxit de la política. Puigdemont ha destacat el sentit de noblesa política, la persistència en la recerca de solucions, el coratge davant les adversitats i la flexibilitat en les negociacions.

En l’acte d’homenatge al 40è aniversari del retorn del president Josep Tarradellas, Puigdemont ha destacat la necessitat d’abordar les grans decisions polítiques que la Catalunya actual té per davant “alliberats de les pors de les generacions anteriors”.

L'actual president ha recordat que “la Catalunya d’avui no és la de 1977” ja que porta més de quatre dècades d’exercici de la política i la negociació. “No som uns novells”. Per això, el president ha animat a decidir i dir amb “veu pròpia” com actuar davant de moments polítics transcendentals.

acte tarradellas acn

En aquest sentit, el president sí que ha animat a mantenir les "il·lusions i esperances” de les generacions passades. “Si ells van trobar sentit als esforços i sacrificis en temps foscos, com no n’hem de trobar avui en moments més lluminosos?” ha interrogat.

A la fila zero de l'acte, hi havia una imatge poc habitual. Asseguts l'un al costat de l'altre hi eren presents tots els expresidents de la Generalitat que va passar pel càrrec després del retorn de Tarradellas: Artur Mas, José Montilla, Pasqual Maragall, Jordi Pujol.

Puigdemont s'ha referit a la figura de Tarradellas com un “home amb visió d’estat” i que prenia les decisions “sent conscient de la transcendència dels seus actes” sense defallir ni abandonar l’esperança.