El president Carles Puigdemont ha indicat en una entrevista amb la cadena britànica Sky News, que el govern espanyol ha "lesionat la democràcia" per intentar impedir que prosperés la independència de Catalunya. Puigdemont ha lamentat que la Unió Europea no reconegui la realitat de la situació a Catalunya i no actui davant de les "accions autoritàries" d'Espanya.

"És molt decebedor veure que en una Unió Europea de la qual tots formem part, tots podem respondre a les situacions que es produeixen a Polònia i Hongria, però no podem respondre a la situació de Catalunya", ha indicat en al·lusió a l'existència d'un doble varem.

"Ser tractat com un criminal, com un narcotraficant, un pedòfil, com un assassí en sèrie, crec que això és abús... això no és política, això és usar els tribunals per fer política", ha apuntat. També ha remarcat que ell no és cap rebel. "No sóc un rebel. No tinc l'esperit d'un rebel ni el desig de ser-ho. Em considero molt disciplinat. Només vull dur a terme el que el Parlament ha aprovat", ha dit.

El president també publica avui una tribuna al diari francès Libération, on acusa l'Estat espanyol d'haver-se llançat a una "ofensiva judicial brutal amb l'objectiu de conduir a un empresonament massiu i a la criminalització de les idees polítiques que van obtenir el suport més important mai registrat a les eleccions del 27 de setembre del 2015". Puigdemont explica que en manifestacions espanyolistes s'han vist persones fent la salutació feixista, que demanen el seu empresonament i la seva execució.