El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha recordat aquest dilluns al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que perquè fructifiqui el diàleg es necessiten propostes concretes i ha recordat que el seu Executiu en té "una" de molt clara que és el referèndum. El president ho ha dit en declaracions als periodistes després de reunir-se a Tolosa (França) amb representants de la patronal empresarial francesa MEDEF Occitanie (Mouvement des Enterprises de France) que agrupa empresaris de les regions del Llenguadoc-Roussillon i Midi-Pyrénées.

"El diàleg es fa a partir de propostes concretes; nosaltres en tenim una clara, reiterada i avalada per la ciutadania. Si volen parlar de propostes, nosaltres en tenim una per parlar", ha exposat en al·lusió al referèndum d'independència. Puigdemont s'ha referit així a les paraules que aquest diumenge va pronunciar el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, que va assegurar que l'Executiu de Rajoy està preparant una proposta per a Catalunya, però sense contemplar el referèndum.

Puigdemont ha afegit que, si el president del Govern central té una altra proposta que els catalans no coneixen, té el deure de posar-la "sobre la taula" i ha assegurat que fins ara l'Estat ha rebutjat el diàleg. "Nosaltres fa anys que estem asseguts a la taula de negociació. El problema és que en l'altre costat no s'hi seu ningú", ha conclòs, reiterant que la Generalitat mai no s'ha negat al diàleg sobre la base que el referèndum és innegociable.