El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat avui en al·lusió al procés sobiranista a Catalunya, que "encara que ens vulguin veure vençuts o derrotats", al final "seríem soldats derrotats d'una causa invencible". Una frase del bisbe Pere Casaldàliga. El president ha fet aquestes declaracions després d'inaugurar l'anomenada Cuina d'Alt Rendiment i les oficines centrals de l'empresa SERHS Food a Mataró (Maresme).

El president de l'empresa SERHS, Ramon Bagó, ha agraït a Puigdemont la seva feina "en la defensa de Catalunya" contra tots aquells poders que "sense vergonya" volen que el país "desaparegui del mapa". En la seva resposta, el president Puigdemont ha afirmat: "Moltes gràcies per les teves paraules, Ramon. Tots som conscients que empenyem tots, cadascú a la part de responsabilitat que li toca, per aconseguir que encara que ens vulguin veure vençuts o derrotats, parafrasejant aquell gran bisbe, al final seríem soldats derrotats d'una causa invencible. Que no ho oblidin això".

El president de la Generalitat ha fet aquests comentaris 24 hores abans que ell mateix i el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, protagonitzin un acte, de format breu, amb el qual el Govern preveu solemnitzar el seu compromís amb el referèndum d'independència.

De la seva banda, l'alcalde de Mataró, David Bote, ha celebrat l'arribada de la Cuina d'Alt Rendiment perquè permet "aprofitar les oportunitats d'ubicació i connectivitat de la ciutat", la qual cosa permet arribar ràpidament "a nord i sud", mentre es crea "futur i oportunitats per als ciutadans de Mataró i la comarca".

El nou equipament de SERHS a Mataró suposa una inversió de 5 milions d'euros amb l'objectiu de créixer un 50% en els pròxims tres anys i arribar als 75 milions d'euros en facturació. A més, les noves infraestructures acolliran també les oficines centrals de l'empresa.