Una setmana ha estat suficient –“només fa una setmana?”, preguntava ahir, sorprès, el president de la Generalitat– perquè Carles Puigdemont hagi tingut oportunitat de tastar la hiperactivitat a què l'obligarà a partir d'ara la seva agenda.

Ho va confessar durant la reunió matinal d’ahir de la comissió executiva nacional de Convergència, on, a banda d’agrair la confiança que ha rebut, es va exclamar de la densitat i multiplicitat dels compromisos presidencials.

“S’està situant”, asseguren fonts del partit que recorden que deu dies enrere, l'aleshores alcalde de Girona no pensava convertir-se en qüestió d’hores en president de la Generalitat.

Reunions

El president, això no obstant, ha anat per feina. Ja ha parlat amb els responsables dels diferents grups del Parlament, segons ha pogut confirmar El Nacional. Ha quedat per reunir-se amb ells abans i després del ple d'aquest dimecres, en què haurà de fer la primera compareixença per explicar l’estructura del seu Govern i els seus principals objectius.

Precisament, ahir va convocar el president del grup de Junts pel Sí, Jordi Turull, i la portaveu, Marta Rovira, al Palau, per exposar-los els eixos de la intervenció que està preparant.

Turull i Rovira van haver de marxar de la reunió de la direcció del grup abans d’hora per presentar-se a la cita a la plaça Sant Jaume. Aquest és un altre punt que Puigdemont ha demostrat que té clar: la necessitat d’aconseguir la màxima coordinació en un Executiu en què el curiós debat sobre si la legislatura ha de tenir 18 mesos o 16 o 19 pot acabar embolicant en qüestió d’hores els màxims responsables de les àrees de Govern.

Com funciona?

Abans de presentar-se davant l’hemicicle dimecres, el cap de l'Executiu haurà de presidir aquest dimarts la primera reunió de debò del Govern. La de dimarts passat va ser tot just una primera i breu presa de contacte.

De fet, Puigdemont va haver de començar aquella primera trobada del Consell Executiu demanant als veterans una explicació sobre el funcionament i dinàmica habitual de les reunions de Govern.

Nomenaments

Avui anirà al Saló Daurat amb la lliçó apresa. Serà per a la primera reunió amb carpetes i debat damunt la taula. Dimarts passat, el Consell Executiu va nomenar els secretaris generals, i avui seguiran la cascada de nomenaments del que serà l’esquelet del Govern Puigdemont que en les pròximes setmanes acabarà de prendre cos.

 

(Foto: El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, diumenge al Camp Nou / EFE)