El president, Carles Puigdemont, ha advertit la líder de l'oposició, Inés Arrimadas, que estarà al seu lloc, al capdavant del Govern, "fins al final" quan hagi complert el compromís amb el qual va arribar a l'executiu. Ha estat durant la sessió de control al Govern en què el cap de l'executiu ha protagonitzat una nova topada amb el líder del PP, Xavier Garcia Abiol, per la conferència del Govern ahir a Brussel·les.

Arrimadas ha acusat el Govern de començar el 2017 “en mans d'una assemblea de la CUP” i amb un president que quan encara no fa un any que governa ja ha dit que "plega". “Vostè és un president absent i provisional en un Govern que no treballa pels catalans sinó per plans irreals i sempre amb la ruleta de la CUP”, ha denunciat la política taronja, que ha carregat contra l'acte organitzat ahir a Brussel·les i els diners que s'hi han dedicat.

Puigdemont ha replicat la líder de Ciutadans insistint que ell no marxa. “Jo no me’n vaig, no sé si li he donat una bona o mala notícia, jo em quedaré aquí fins al final i a fons”, ha insistit. El president ha reiterat que un cop acabat aquest període no té intenció de continuar i el seu compromís és complir amb aquesta paraula.

L’acte sobre el referèndum que ahir van protagonitzar a Brussel·les el president el vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller d’Exteriors, Raül Romeva, ha tensat també el cara a cara del president amb el líder del PP.

Independentistes de Calafell

Albiol ha parafrasejat l’expresident Josep Tarradellas, per advertir que en política es pot fer tot menys els ridícul “i menys al Parlament europeu”, i ha acusat el Govern d’haver convocat un acte que “només va omplir de persones convençudes, molts desplaçats des de Catalunya, en alguns casos subvencionats”, entre ells persones de Calafell amb càmeres de fotos i nens de menys d’11 anys, i sense aconseguir la presència de cap “autoritat rellevant”. “Ni un 3% dels 750 diputats del Parlament. Aquest 3% que sembla que els persegueix”, ha ironitzat.

En el torn de rèplica, Puigdemont ha retret a Albiol que la seva idea de les institucions són “palaus daurats amb catifes de 40.000 euros com la de l’ambaixada del Vaticà” que la majoria dels ciutadans mai podran trepitjar.

“Un consell, que no farà cas, no es cregui la seva pròpia propaganda, aniran malament”, ha advertit el president.

En resposta al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que li ha retret la seva absència a la Conferència de Presidents autonòmics, Puigdemont ha reiterat que Catalunya no renunciarà “a cap euro que li correspongui” i que el problema amb l’executiu espanyol no són els incompliments sinó arribar a acords.