El president, Carles Puigdemont, ha negat aquest matí davant del ple durant la sessió de control al Govern que existeixin negociacions amb l'Estat sobre el referèndum. Sorprenentment, cap dels diputats que han interrogat al president li ha demanat per la reunió secreta que va mantenir amb el cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, i el més proper que hi ha hagut a una confirmació d'aquella cita ha estat el fet que Puigdemont repliqués al socialista Miquel Iceta amb un: "vostè sap que quan diem que no hi ha voluntat de negociació per part de l'Estat espanyol, ho diem amb coneixement de causa".

El resultat ha estat una sessió de control plena de sobreentesos, però amb mínims aclariments sobre el contingut d'aquella conversa que, de fet, el Govern ha evitat confirmar. 

Puigdemont ha assegurat en la resposta al portaveu de CSQP, Lluís Rabell, que el Govern obeirà el mandat del Parlament i que diu el mateix "aquí en públic que a Madrid en privat". Prèviament, Rabell l'havia acusat de doble llenguatge. "No serem nosaltres qui retraurem al Govern que tinguin contactes secrets amb el Govern espanyol, però no s'amaguin, deixin de jugar als pastorets, perquè expliquen una cosa i en fan un altre", ha ironitzat Rabell en una de les poques referències indirectes a la cita amb Rajoy.

El socialista Iceta li ha demanat quines gestions està fent el Govern per preparar el referèndum. "Ara sabem que hi ha converses, ho celebro, més n'hi hauria d'haver", ha afegit Iceta en una nova referència indirecta a la trobada amb Rajoy. També ha estat indirecte el retret del president, després que va ser el primer secretari del PSC qui va desvelar la reunió amb Rajoy: "Enlloc de dedicar-se a fer tafaneria dediquis a pedalar per aconseguir l'acord", ha subratllat.

"Aquestes negociacions ni estan, ni pel que sembla se les espera", ha conclòs.

Ha estat tot el que el president ha aclarit sobre la reunió tot i que damunt la sessió de control ha planat, constament, la confirmació aquest matí que Puigdemont es va reunir el passat 11 de setembre en un dinar amb Rajoy a la Moncloa. La notícia s'ha publicat a La Vanguardia després que des del Govern s'havia desmentit la trobada i l'endemà que la consellera de Presidència, Neus Munté, desmentís un cop i un altra la reunió en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu.

La informació sobre la trobada va sorgir diumenge en una entrevista a TV3 del delegat del Govern, Enric Millo, on va assegurar que hi havia contactes a tots nivells. El mateix Puigdemont va desmentir la notícia, i també el líder del PP, Xavier Garcia Albiol. No obstant, Rajoy tot i assegurar que no s'havia reunit amb el president va puntualitzar que si ho hagués fet de manera discreta, tampoc ho explicaria en públic. Curiosament va ser el líder del PSC, Miquel Iceta, qui en un esmorzar a Madrid aquest dimarts va explicar que la trobada s'havia produït.