El president, Carles Puigdemont, ha aconsellat al govern espanyol que, en comptes d’enviar gent a recórrer milers de quilòmetres pel món “intentant contrarestar” les explicacions que està donant l’executiu català sobre el procés independentista, “seria molt més barat recórrer 500 quilòmetres i venir a Barcelona i parlar exactament de quin acord adoptem tots plegats de manera democràtica per poder fer possible el que és un desig democràtic”.

Puigdemont, que ha fet aquestes declaracions des de Londres on avui ha visitat la nova seu del Banc Sabadell a la capital britànica, responia d’aquesta manera a l’ofensiva diplomàtica que ha posat en marxa l’executiu de Mariano Rajoy per contrarestar l’acció exterior del Govern català. 

“Això ve a desmentir aquest mantra que des del govern espanyol es va estenent que el cas català no interessa ningú”, ha afegit Puigdemont. En les seves declaracions, no ha amagat que l’objectiu essencial del Govern és informar de primera mà tant agents polítics com econòmics de les raons i els full de ruta del procés, com ho demostra l'agenda del viatge a Londres.

Aquest matí, el president ha celebrat una reunió al Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF), amb inversors i gent del món de les finances de la City. Ahir va pronunciar una conferència sobre el procés català a la Chatham House, el segon think tank més important del món, segons el Global Go To Think Index de la Universitat de Pennsilvània. Hi van assistir 180 persones entre les quals, segons fonts de l'executiu, hi figuraven membres del govern britànic, representants del món financer i acadèmic i una important presència del món diplomàtic de diferents països. No hi va ser present cap representant espanyol. En acabar l’acte, el Govern va organitzar un sopar amb algunes de les persones que havien acudit a escoltar la conferència.