"Motí d'alcaldes del PDeCAT". Aquest és el títol d'un article de Toni Bolaño que publicava ahir La Razón i que assegurava que tots els alcaldes del PDeCAT "afirmen que estan a favor del referèndum de cara a la galeria, però portes endins, en converses informals, la incertesa pesa més del que voldria la direcció". 

Bolaño, que diu haver parlat amb un edil del partit citat que va deixar-li clar que ell cediria l'espai, però quedant clar que tot ho organitzen altres, apunta que de les 431 alcaldies que té la formació política repartides per Catalunya, "només" 381 formen part de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI)". I no només això. També subratlla que alguns, tot i formar-hi part, no ho fan per "l'entusiasme del PDeCAT sinó per les majories independentistes que es configuren als municipis". 

Davant d'aquestes afirmacions, el president Carles Puigdemont ha carregat contra el diari de Francisco Marhuenda posant damunt la taula que tot plegat són "manipulacions, muntatges, falsedats i provocacions" i s'ha lamentat que "la campanya del 'no' busca crispar el mes que ens queda fins l'1-O". Precisament per això, ha recordat que, diguin el que diguin i facin el que facin, "votarem i decidirem".

El coordinador organitzatiu del PDeCAT, David Bonvehí, s'ha lamentat que estan "cansats de mentides" i els ha insistit que "estem per construir un Estat al costat del president Puigdemont".

A menys d'un mes pel referèndum, la premsa estatal ha portat els seus arguments fins a extrems inimaginables girant la truita en diverses ocasions per fer veure als seus lectors que el procés i la celebració del referèndum de l'1-O és cosa de pocs ciutadans i que la resta dels catalans "no es mereixen això". 

I, el que és més, dues setmanes més tard dels atacs a Barcelona i Cambrils encara continua vinculant l'actuació dels Mossos amb motius polítics.