De sis cases amb onze habitacions a una referència a Catalunya. L’Hostal de La Gavina, una icona de la Costa Brava, ha viscut 85 anys de progrés i esplendor, i ho ha celebrat amb un acte encapçalat pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, la família Ensesa i més de 300 convidats. Actualment amb 74 habitacions és un ressort de luxe de cinc estrelles que segueix sumant amb el mateix esperit que el primer dia.

Ampliació rere ampliació, però els anys no es noten perquè tot segueix igual que el principi. “Sempre hem volgut una projecció endavant però mantenint l'essència”, explicava Josep Ensesa, un dels quatre néts del fundador Josep Ensesa Gubert. A més a més, es confessava “orgullós” d’haver arribat on ha arribat l’hostal durant el seu llarg recorregut, i cada dia sumant una mica més. “La Gavina té un futur esplèndid”, concloïa.

Puigdemont presideix la celebració

El xef francès Romain Fornell, director gastronòmic de La Gavina, va oferir un còctel-sopar on van destacar personalitats com el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el conseller de cultura, Santi Vila, l’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Joan Giraut, l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, i l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas.

Puigdemont, en un dels seus primers actes després d’anunciar el dia i la pregunta del referèndum, va destacar la gran celebració per recordar el moment únic que està vivint l’emblemàtic hotel gironí, i que va catalogar com un “indret especial”. També va voler destacar que “a Catalunya hi ha l’ADN Ensesa”, sent l’hostal “un veritable temple i icona al nostre país”.

Durant el seu parlament de celebració dels 85 anys de l’Hostal de La Gavina va voler fer èmfasi a la gran importància, i també creixent, del sector turístic. “El turisme és una peça indispensable de Catalunya”, va explicar el president de la Generalitat, cosa que va complementar amb que a dia d’avui és un sector clau per al model de país català explicant que “no podem prescindir i el necessitem en tota la seva esplendor”.

Puigdemont va posar com a exemple La Gavina d'un model a seguir per dos raons. La primera és la gran capacitat d’atraure gent d’arreu del món i que coneguin el país. I el segon, com a “una reivindicació del turisme del futur”.