El president del Govern, Carles Puigdemont, ha replicat aquest migdia l'advertència del president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, en què li recomanava "no subestimar l'ampli suport que té Rajoy a tota Europa".

En un missatge publicat al seu compte de Twitter, Puigdemont recorda a Juncker que, a Catalunya, el PP només té un 8,5% dels vots. El president contraposa aquesta dada amb el suposat "ampli suport" que Rajoy tindria a Europa "per les seves polítiques a Catalunya", segons Juncker. Després d'això el president es pregunta: "Juncker té algun respecte pel vot i la opinió dels ciutadans europeus?".

Juncker ha avisat el president, en una entrevista a El País, que ell i la resta del govern català "s'equivocarien completament" si subestimessin els suports europeus al president espanyol, Mariano Rajoy i, en conseqüència, a les seves actuacions respecte al procés independentista català.

A la mateixa entrevista, el president de la Comissió assegura que “Catalunya és una gran, una enorme preocupació” per les institucions europees, i titlla la situació actual de "desastre”. "Ha enrarit l’atmosfera política, ha generat una fractura interna en la societat espanyola i en la catalana”, argumenta. Juncker també insisteix, tal com ha afirmat en altres aparicions sobre el cas català, que “el nacionalisme és verí".